Πρόγραμμα 7ης ημέρας // 21.7.16

22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Πρόγραμμα ημέρας // 21.7.16

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ CANDOCO DANCE COMPANY

 

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας
21.07.2016 / 12:00-14:00

Εργαστήρι με τους Candoco Dance Company

Με τους: Megan Armishaw & Toke Broni Strandby

Λάβετε μέρος στο δίωρο εργαστήρι χορού με την περίφημη ομάδα Candoco Dance Company που αποτελείται από χορευτές με ή χωρίς αναπηρία.
Μέσα από τις τεχνικές του σύγχρονου χορού και με στοιχεία από τα έργα Beheld (του Alexander Whitely) και Notturnino (του Thomas Hauert), τα μέλη της ομάδας οδηγούν τους συμμετέχοντες να εκφραστούν δημιουργικά.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία, από 18 ετών. Απαραίτητη (και μόνη) προϋπόθεση, να αγαπάνε το χορό και την κίνηση!

Η ομάδα Candoco Dance Company ιδρύθηκε το 1991 και αποτελείται από αρτιμελείς και μη-αρτιμελείς χορευτές. Η ομάδα προσκαλεί διεθνούς φήμης χορογράφους να δημιουργήσουν έργα ειδικά για αυτήν χτίζοντας έτσι ένα υψηλού επιπέδου, ποιοτικό ρεπερτόριο, ενώ παράλληλα παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα που διερύνουν την πρόσβαση στο χορό για όλους.

SIOBHAN DAVIES DANCE & DAVID HINTON
THE RUNNING TONGUE (ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ)

 

Μέγαρο Χορού Kαλαμάτας - Στούντιο
21.07.2016, 13:00-22:00


Siobhan Davies Dance / The Running Tongue
Μια εγκατάσταση/ταινία της Siobhan Davies και του David Hinton


Μια παραγωγή της SIOBHAN DAVIES DANCE

Σκηνοθεσία:
Siobhan Davies και David Hinton

Τις εικόνες δημιούργησαν οι χορευτές:
Gaby Agis, Frank Bock, Seke Chimutengwende, Katye Coe, Nicola Conibere, Siobhan Davies, Robin Dingemans, Simon Ellis, Fred Gehrig, Alexandrina Hemsley, Wendy Houstoun, Annie Lok, Henry Montes, Charlie Morrissey, Freddie Opoku-Addaie, Florence Peake, Lauren Potter, Ευφροσύνη Πρωτοπαπά, Deborah Saxon, Eleanor Sikorski, Matthias Sperling, Alexander Whitley

Animation:
Magali Charrier, Noriko Okaku

Επιπλέον Animation:
Tony Comley, Rachel Davies

Μουσική:
Chu-Li Shewring, Raoul Brand, Zhe Wu

Τυχαιοποίηση και Κώδικας:
Robert Prouse

Γυναίκα που τρέχει:
Helka Kaski

Κινηματογράφηση γυναίκας που τρέχει:
Max Abbiss-Biro

Το έργο The Running Tongue είναι μια εγκατάσταση με προβολή ταινίας, αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας της χορογράφου Siobhan Davies, του σκηνοθέτη David Hinton, καλλιτεχνών του ήχου, κινουμένων σχεδίων και 22 καλλιτεχνών του χορού. Η ταινία αρχίζει με μια σκηνή δέκα δευτερολέπτων που δείχνει μια γυναίκα να τρέχει. Η γυναικεία μορφή γίνεται το νήμα της αφήγησης μιας ολόκληρης ιστορίας: τρέχει απερίσπαστη μέσα στο χρόνο, στην αλλαγή των εποχών και των τοπίων της πόλης. Η ταινία μοντάρεται ζωντανά σε πραγματικό χρόνο από ειδικά προγραμματισμένο υπολογιστή, ώστε το έργο να αλλάζει συνεχώς, όσες φορές κι αν προβληθεί, δημιουργώντας κάθε φορά μια νέα ιστορία και ένα νέο νόημα.

Siobhan Davies
Η Σιβόν Ντέιβις, εμβληματική φυσιογνωμία του βρετανικού χορού, συνέδεσε το όνομά της με το ιστορικό συγκρότημα London Contemporary Dance Theatre, που τη δεκαετία του 1970 σηματοδότησε την αναγέννηση του σύγχρονου χορού στη Μ. Βρετανία. Μαζί με τους χορογράφους Richard Alston και Ian Spink δημιούργησαν την ομάδα Second Stride, ενώ το 1988 ίδρυσε τη δική της ομάδα, Siobhan Davies Dance. Η Siobhan Davies Dance έχει καταξιωθεί όχι μόνο για την ποιότητα του έργου της αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η καλλιτεχνική έρευνα και συμβολή των χορευτών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δημιουργικής διαδικασίας του κάθε έργου. Η συνεργατική φιλοσοφία της Siobhan Davies αποκρυσταλλώθηκε σε συστηματικές συμπράξεις με άλλους καλλιτέχνες και χορογράφους, με στόχο την ανταλλαγή και τις κοινές εξερευνήσεις, ως αναπόσπαστο στάδιο της καλλιτεχνικής διερεύνησης του καθενός. Η προσωπική της αναζήτηση για το εύρος της έννοιας της χορογραφίας την οδήγησε να πειραματιστεί με ποικίλες μορφές τέχνης (χορός, εικαστικά, φιλμ), και, από το 2012, επιλέγει να κάνει έργα μόνο για μη-θεατρικούς χώρους, όπως γκαλερί, ενώ δημιουργίες της έχουν φιλοξενηθεί σε αξιόλογα και φημισμένα κέντρα της σύγχρονης τέχνης: Institute of Contemporary Arts (ICA), Whitechapel Gallery (Λονδίνο), Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Γλασκώβης.

David Hinton
Ο βρετανός σκηνοθέτης David Hinton, βραβευμένος δύο φορές με BAFTA, είναι ένας καταξιωμένος δημιουργός ντοκιμαντέρ. Πολυβραβευμένος (Prix Italia, Emmy, IMZ Dance Screen Award), έχει εργαστεί για καλλιτεχνικά προγράμματα στην τηλεόραση (ITV), έχει δημιουργήσει ντοκιμαντέρ με θέμα καλλιτέχνες για το South Bank Show, και ταινίες με θέματα από τον Ντοστογιέφσκι μέχρι την Πολιτιστική Επανάσταση της Κίνας. Οι συνεργασίες του με χορογράφους για τη δημιουργία κινηματογραφικών έργων χορού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εμβληματικά Dead Dreams of Monochrome Men και Strange Fish (DV8 Physical Theatre), καθώς και τηλεοπτικά έργα για τις ομάδες χορού Adventures in Motion Pictures, Alvin Ailey Company και το Βασιλικό Σουηδικό Μπαλέτο (Royal Swedish Ballet).

Διάρκεια: Η εγκατάσταση είναι μια παράσταση διαρκείας κατά την οποία η ταινία προβάλλεται συνεχώς.

SIOBHAN DAVIES DANCE & DAVID HINTON
ALL THIS CAN HAPPEN (ΠΡΟΒΟΛΗ)

 

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Βεράντα
21.07.2016 / 22:00

Siobhan Davies Dance / All This Can Happen

Μια ταινία της Siobhan Daviesκαι του David Hinton

Μια παραγωγή της SIOBHAN DAVIES DANCE

 • Αφήγηση: John Heffernan
 • Μουσική: Chu-Li Shewring
 • Μοντάζ:Danny McGuire
 • Επιπλέον Μοντάζ: Matthew Killip
 • Εκτέλεση Παραγωγής: Franck Bordese
 • Παραγωγός Αρχείου: Martha Wailes
 • Φωτογραφική Έρευνα: Lucie Sheppard
 • Επιπλέον Φωτογραφική Έρευνα: Piera Buckland, Zoë Dickin
 • Μίξη Ήχου: Peter Hodges
 • Ψηφιακό Μοντάζ και Επεξεργασία Χρώματος: Torquil Dearden
 • Τίτλοι: Marc Marazzi
 • Ομάδα Παραγωγής: Nina Baker, Robyn Cabaret, Eva Martinez, Alison Proctor, Rob Prouse

 Μεταφορά του The Walk του Robert Walser με την ευγενική συνεργασία των Robert Walser Foundation και Société Suisse des Auteurs (SSA), Ελβετία. Αγγλική μετάφραση: Christopher Middleton με την άδεια των Profile Books and Farrar, Straus and Giroux, LLC.


Με χρηματοδότηση: Arts Council England και Siobhan Davies Commissioning Fund

Η ταινία All This Can Happen είναι το αποτέλεσμα της πρώτης συνεργασίας ανάμεσα στην πολυβραβευμένη χορογράφο Siobhan Davies και τον σκηνοθέτη ταινιών David Hinton. Βασισμένο στη νουβέλα του Ρόμπερτ Βάλζερ Ο περίπατος (1917), που περιγράφει τι συμβαίνει στο κεφάλι ενός συγγραφέα ενώ κάνει τον περίπατό του, το φιλμ αποτελεί ένα στοχασμό για την καθημερινότητα, και συμπυκνώνει τις κοινές καλλιτεχνικές αναζητήσεις των δύο δημιουργών. Βασισμένο κυρίως σε φωτογραφίες από το αρχείο του British Film Institute, το All this Can Happen είναι μια χορογραφία εικόνων με στόχο να αναδειχθούν πτυχές της καθημερινότητας που συχνά μένουν αθέατες. Με ευαισθησία και ευθύβολη ματιά, αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι δύο καλλιτέχνες αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Το έργο έχει προβληθεί σε περισσότερες από 21 χώρες.

Siobhan Davies
Η Σιβόν Ντέιβις, εμβληματική φυσιογνωμία του βρετανικού χορού, συνέδεσε το όνομά της με το ιστορικό συγκρότημα London Contemporary Dance Theatre, που τη δεκαετία του 1970 σηματοδότησε την αναγέννηση του σύγχρονου χορού στη Μ. Βρετανία. Μαζί με τους χορογράφους Richard Alstonκαι Ian Spink δημιούργησαν την ομάδα Second Stride, ενώ το 1988 ίδρυσε τη δική της ομάδα, Siobhan Davies Dance. Η Siobhan Davies Dance έχει καταξιωθεί όχι μόνο για την ποιότητα του έργου της αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η καλλιτεχνική έρευνα και συμβολή των χορευτών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δημιουργικής διαδικασίας του κάθε έργου. Η συνεργατική φιλοσοφία της Siobhan Davies αποκρυσταλλώθηκε σε συστηματικές συμπράξεις με άλλους καλλιτέχνες και χορογράφους, με στόχο την ανταλλαγή και τις κοινές εξερευνήσεις, ως αναπόσπαστο στάδιο της καλλιτεχνικής διερεύνησης του καθενός. Η προσωπική της αναζήτηση για το εύρος της έννοιας της χορογραφίας την οδήγησε να πειραματιστεί με ποικίλες μορφές τέχνης (χορός, εικαστικά, φιλμ), και, από το 2012, επιλέγει να κάνει έργα μόνο για μη-θεατρικούς χώρους, όπως γκαλερί, ενώ δημιουργίες της έχουν φιλοξενηθεί σε αξιόλογα και φημισμένα κέντρα της σύγχρονης τέχνης: Institute of Contemporary Arts (ICA), Whitechapel Gallery (Λονδίνο), Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Γλασκώβης.

David Hinton
Ο βρετανός σκηνοθέτης David Hinton, βραβευμένος δύο φορές με BAFTA, είναι ένας καταξιωμένος δημιουργός ντοκιμαντέρ. Πολυβραβευμένος (Prix Italia, Emmy, IMZ Dance Screen Award), έχει εργαστεί για καλλιτεχνικά προγράμματα στην τηλεόραση (ITV), έχει δημιουργήσει ντοκιμαντέρ με θέμα καλλιτέχνες για το South Bank Show, και ταινίες με θέματα από τον Ντοστογιέφσκι μέχρι την Πολιτιστική Επανάσταση της Κίνας. Οι συνεργασίες του με χορογράφους για τη δημιουργία κινηματογραφικών έργων χορού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εμβληματικά Dead Dreams of Monochrome Men και Strange Fish ( DV8 Physical Theatre ), καθώς και τηλεοπτικά έργα για τις ομάδες χορού Adventures in Motion Pictures, Alvin Ailey Company και το Βασιλικό Σουηδικό Μπαλέτο (Royal Swedish Ballet).

Διάρκεια: 50΄

Πρόγραμμα / ημέρα

Πρόγραμμα 1ης ημέρας // 15.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 2ης ημέρας // 16.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 3ης ημέρας // 17.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 4ης ημέρας // 18.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 5ης ημέρας // 19.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 6ης ημέρας // 20.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 7ης ημέρας // 21.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 8ης ημέρας // 22.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 9ης ημέρας // 23.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 10ης ημέρας // 24.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 11ης ημέρας // 25.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 12ης ημέρας // 26.7.16
Περισσότερα...