Πρόγραμμα 11ης ημέρας // 25.7.16

22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Πρόγραμμα ημέρας // 25.7.16

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΗΣ PAT CATTERSON

 

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Στούντιο
25.07.2016 / 22:00

Παρουσίαση σεμιναρίου της Pat Catterson

Η Πατ Κάττερσον παρουσιάζει το αποτέλεσμα δέκα ημερών διδασκαλίας σε σπουδαστές χορού και σε επαγγελματίες χορευτές, που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με τη βοήθεια της Σάνιας Στριμπάκου – χορεύτρια με καταγωγή από την Καλαμάτα. Το σεμινάριο είναι βασισμένο στη διαδικασία δημιουργίας που χρησιμοποιεί η νεοϋορκέζα χορογράφος στις πρόσφατες δουλειές της, μέρος των οποίων είναι το 108ο έργο της με τίτλο NOW. Η Πατ Κάττερσον ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον τρόπο που κάθε χορευτής αντιλαμβάνεται την κίνηση, πώς τη βιώνει σωματικά και τι σημαίνει γι’ αυτόν. Στη συνέχεια δίνει μορφή στις ερμηνείες των συμμετεχόντων δημιουργώντας σόλο και ντουέτα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο αλλά και αυτοσχεδιαστικό υλικό.

 

 

Pat Catterson

Η καλλιτεχνική πορεία της νεοϋορκέζας χορεύτριας, χορογράφου και ερευνήτριας του σύγχρονου χορού Πατ Κάττερσον είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του σύγχρονου αμερικανικού χορού. Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στον ιστορικό χώρο του Judson Church ως συνεργάτις της σπουδαίας Yvonne Rainer (Υβόν Ράινερ). Από το 1970, όταν πρωτοπαρουσίασε την πρώτη της ολοκληρωμένη βραδιά χορού στη Νέα Υόρκη, έχει χορογραφήσει πάνω από εκατό έργα, έχει συνεργαστεί με διάσημες ομάδες και έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά κέντρα ανά τον κόσμο.
Χόρεψε για πρώτη φορά σε έργο της Υβόν Ράινερ το 1969 και από το 1999 συνεργάστηκε μαζί της ως χορεύτρια, βοηθός στις πρόβες και υπεύθυνη της συνέχισης των πρώτων έργων της αμερικανίδας χορογράφου περιοδεύοντας με την ομάδα της Ράινερ στην Αμερική αλλά και διεθνώς.

 

Η Πατ Κάττερσον έχει βραβευτεί πολλές φορές από σημαντικούς θεσμούς (SolomonR. Guggenheim Choreography Fellowship, Harkness Foundation, Fulbright Commission κ.ά.). Αφοσιωμένη παράλληλα και στο εκπαιδευτικό της έργο, η Κάττερσον έχει διδάξει, μεταξύ άλλων, σε διάσημες σχολές, όπως οι Juilliard School, Merce Cunningham Studio, Sarah Lawrence College. Άρθρα της σχετικά με την έρευνα στον σύγχρονο χορό έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Ballet Review, Dance Research Journal, Getty Iris, Dance Magazine Online κ.ά.
Με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεργάζεται για δεύτερη φορά, διδάσκοντας στο εργαστήρι σύγχρονου χορού για επαγγελματίες χορευτές.

Πρόγραμμα / ημέρα

Πρόγραμμα 1ης ημέρας // 15.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 2ης ημέρας // 16.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 3ης ημέρας // 17.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 4ης ημέρας // 18.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 5ης ημέρας // 19.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 6ης ημέρας // 20.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 7ης ημέρας // 21.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 8ης ημέρας // 22.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 9ης ημέρας // 23.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 10ης ημέρας // 24.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 11ης ημέρας // 25.7.16
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 12ης ημέρας // 26.7.16
Περισσότερα...